De ontwikkeling van een espadrille is een hedendaags proces, waarbij de essentie, traditie en het vakmanschap uit het verleden behouden blijven. Ontdek hier hoe onze espadrilles stap voor stap gemaakt worden.

DESIGN

Het team van ontwerpers bij Toni Pons is gespecialiseerd in schoenen. Zij analyseren de laatste trends die de nieuwe collecties zullen inspireren, waarbij altijd het kenmerk en de merkwaarden van Toni Pons behouden blijven.

 

Het creatieproces begint met de eerste schets van waaruit de definitieve ontwerpen en delen van de collectie worden gemaakt.

DE ZOOL

De zolen van onze espadrilles worden van hoogwaardige jute op een traditionele wijze geproduceerd.

 

Allereerst worden strengen gemaakt met de jute vezel en indien nodig worden deze geverfd om gekleurde zolen te krijgen. Vervolgens worden met behulp van speciale machines vlechten gemaakt. Daarna wordt de zool handgemaakt op een draaitafel om de oorspronkelijke vorm te krijgen. Deze zool wordt dwars genaaid om hem te versterken. Tenslotte wordt een laag van natuurlijk rubber toegevoegd met behulp van het gevulkaniseerde proces.

MATERIALEN

Toni Pons is een milieuvriendelijk merk, daarom wordt er alleen gebruik gemaakt van hoogwaardige natuurlijke materialen. De jute vezel, het katoenen canvas en zijde zijn enkele voorbeelden van materialen waarvan gebruik wordt gemaakt om de espadrilles te maken. Voor het leer wordt er enkel gemaakt van leer van de hoogste kwaliteit.

 

Elk seizoen wordt er weer een selectie gemaakt van de meeste trendy en beste kwaliteitsmaterialen om het karakter van Toni Pons in elke collectie te laten zien.

DE LEERBEWERKING

De geselecteerde materialen komen binnen als grote lappen die in de verschillende vormen gesneden moeten worden. Uit elk van deze grote stukken verkrijgen de leersnijders verschillende delen die aan de zool worden genaaid om uiteindelijk een espadrille te vormen.

HANDGENAAID

Het huidige productieproces van een espadrille lijkt in sommige opzichten sterk op hoe het eeuwen geleden al ging. De handgestikte naden zijn een van de details die de Origens collectie van Toni Pons zo kenmerkt. Het bovenmateriaal wordt nog op geheel ambachtelijke wijze met de hand aan de zool vastgenaaid. Puur vakmanschap waar we bij Toni Pons trots op zijn.

FINISHING TOUCH

Onze espadrilles ondergaan strenge kwaliteitscontroles om alle merknormen te garanderen.

 

Wanneer de schoenen zijn gecheckt en goedgekeurd, dan worden ze verpakt in cellulosepapier en in de bijbehorende doos gepakt, afhankelijk van de collectie zoals de Origens, Essencial of Premium.

De maakwijze van Toni Pons espadrilles is een nauwgezet proces, waarbij een professioneel en gekwalificeerd team betrokken is die ervoor zorgt dat je zo lang mogelijk kunt genieten van jouw paar espadrilles.