PRIVACYBELEID DE VOETENVRIEND NEDERLAND B.V. / TONIPONS.NL

Versie 1.4
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 17-05-2018

Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van De Voetenvriend Nederland B.V., waaronder ook Tonipons.nl valt. Wees je ervan bewust dat De Voetenvriend Nederland B.V. niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van websites en bronnen die niet onder De Voetenvriend Nederland B.V. vallen.

Wij zijn ons ervan bewust dat je vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om jouw privacy te beschermen. De Voetenvriend Nederland B.V. heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om je gegevens te beschermen tegen verlies of oneigenlijke verwerking. De benodigde beveiligingsmaatregelen zijn getroffen om te voorkomen dat onbevoegde derden toegang krijgen tot gegevens. Op deze pagina laten we je weten welke gegevens we van je verzamelen als je onze website bezoekt en gebruik maakt van onze diensten, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee de gebruikservaring verbeteren. Zo snap je precies hoe wij werken.

Webwinkelsoftware en webhosting

Onze webwinkel is ontwikkeld met de webwinkelsoftware van WooCommerce. De toegang tot WooCommerce voor deze website is beperkt tot de personen intern die zorg dragen voor het technische- en contentbeheer van de webshop en verkooppersoneel voor de afhandeling van de bestellingen en aanverwante zaken. Wij hanteren een sterk wachtwoord beleid en de gehele webshop is voorzien van SSL-encryptie. Voor de webhosting hebben wij gekozen voor Zylon. Persoonsgegevens die je ten behoeve van onze dienstverlening aan ons beschikbaar stelt, zijn in principe voor hen zichtbaar. Zylon heeft toegang tot jouw gegevens om ons (technische) ondersteuning te bieden. Zij zullen je gegevens echter nooit gebruiken voor een ander doel. Zylon zal er alles aan doen om passende beveiligingsmaatregelen te nemen. Deze beveiligingsmaatregelen bestaan uit de toepassing van onder andere een SSL-encryptie, een firewall en een sterk wachtwoordbeleid. Er worden regelmatig back-ups gemaakt om verlies van data te voorkomen. De servers van Zylon bevinden zich in een goed beveiligd datacenter in Nederland.

Waarvoor verwerken wij jouw persoonsgegevens?

Wij slaan al jouw persoonlijke gegevens enkel op in een beveiligde omgeving van onze webwinkelsoftware, waarin deze automatisch wordt gekoppeld aan een ordernummer zo gauw je een bestelling plaatst. Onze webwinkelsoftware is niet gekoppeld aan een ERP of CRM-systeem.

Wij zullen je persoonsgegevens niet langer opslaan dan nodig is voor het afhandelen van de bestelling en aanverwante diensten zoals eventuele reclamaties. Na een periode van een jaar zullen wij de persoonsgegevens pseudonimiseren. Dit wil zeggen dat we alle gegevens die naar jou te herleiden zijn zullen verwijderen, maar de bestelstatistieken voor ons nog wel blijven bestaan.

Persoonlijke gegevens die bij ons bekend zijn worden enkel gebruikt waarvoor je ze achterlaat, en dat is om ervoor te zorgen dat je bestelling correct verwerkt kan worden, aan je geleverd kan worden, voor service doeleinden en voor het aanbieden van een zo goed mogelijke winkelervaring op onze website. Door akkoord te gaan met onze Algemene Voorwaarden tijdens het bestellen, ga je tevens akkoord met dit privacy beleid.

Onderstaande persoonsgegevens willen wij graag van je weten en worden opgeslagen in ons webwinkelsoftware pakket:

  • Voor- en achternaam: wel zo persoonlijk en als extra controle om te kunnen checken of het ordernummer daadwerkelijk bij jouw bestelling hoort. Enkel je naam en het ordernummer slaan wij ook op in ons ERP-systeem (XL-ENZ). Mocht er naderhand iets zijn, dan kunnen we aan de hand van het ordernummer je persoonlijke gegevens achterhalen, tot een periode van 1 jaar. Op deze manier hoeven we maar op 1 plek je persoonlijke gegevens op te slaan.
  • Adres, postcode, woonplaats en land: zo weten wij waar we de bestelling naartoe kunnen sturen.
  • Telefoonnummer: Mochten wij vragen hebben over je bestelling, of mocht er onverhoopt iets mis zijn gegaan, dan nemen we graag telefonisch contact met je op om alles correct af te handelen.
  • E-mailadres: je krijgt een bevestiging van de bestelling per e-mail, evenals de factuur. Ook kunnen wij je nieuwsbrieven met aanbiedingen of informatie over Toni Pons en onze website versturen, mits je hiervoor toestemming hebt gegeven. Wens je liever geen nieuwsbrieven meer te ontvangen, dan kun je je hiervoor te allen tijde uitschrijven.
  • Betaalgegevens: Wij slaan geen betaalgegevens op en deze zijn ook niet voor ons zichtbaar. De betalingen verlopen rechtstreeks via het betaalplatform van MultiSafepay. Zij voeren de betalingen uit. Wij hebben verder geen inzicht bank- PayPal- of creditcardgegevens van onze klanten, we krijgen alleen te weten of de betaling is gelukt of niet. MultiSafepay verwerkt je NAW-gegevens en je betaalgegevens zoals je bankrekening- of creditcardnummer. MultiSafepay heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om je persoonsgegevens te beschermen. Zij behoudt zich het recht voor je gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren en in het kader daarvan (geanonimiseerde) gegevens met derden te delen. Alle hiervoor genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van MultiSafepay’s dienstverlening waarvoor zij derden inschakelen. MultiSafepay bewaart je gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.
  • IP-adres: zo gauw je een website bezoekt, is je IP-adres bekend. Aan de hand van het IP-adres is het soms mogelijk om de locatie te achterhalen. Wij gebruiken deze alleen om je voorkeuren te onthouden voor een eventueel volgend bezoek van de website. Deze voorkeuren kunnen worden onthouden doordat er cookies worden geplaatst. Hier gaan we later in dit Privacybeleid verder op in.

Verzenden en logistiek

Onze bestellingen versturen wij met PostNL. Zij leveren je bij ons bestelde artikel(en). Om het het pakketje op de juiste plek af te leveren, zijn wij genoodzaakt je NAW-gegevens met PostNL te delen. PostNL gebruikt deze gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. In het geval PostNL onderaannemers inschakelt, stelt PostNL je NAW-gegevens ook aan deze partijen ter beschikking, enkel om het mogelijk te maken het pakketje op de juiste plek af te leveren.

Gebruik van (extra) diensten

Wanneer je een bestelling bij ons plaatst of ons contactformulier invult, dan vragen we je om persoonsgegevens te verstrekken. Deze gegevens worden gebruikt om de dienst uit te kunnen voeren. Zoals hierboven al vermeld worden deze gegevens opgeslagen in een beveiligde omgeving van het webwinkelsoftware pakket welke wordt gehost op eigen servers van De Voetenvriend Nederland B.V. of die van een vertrouwelijke hostingpartij in Nederland (Zylon).

  • Account
    Je kunt ervoor kiezen om een account bij ons aan te maken, maar dit is niet verplicht om een bestelling te kunnen plaatsen. Kies je ervoor om een account aan te maken, dan worden je naam, factuur- en afleveradres, telefoonnummer, e-mailadres en gegevens over eerdere bestellingen bewaard in ons webwinkelsoftware pakket tot het moment je bij ons aangeeft niet langer in ons systeem te willen staan. Een account is handig, zodat je deze niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren. Met een account heb je ook de mogelijkheid om te reageren op onze blogartikelen. Je reactie, gebruikersnaam en eventueel ingestelde profielfoto is openbaar en voor iedereen zichtbaar, maar je inlog- en persoonsgegevens blijven natuurlijk geheim.
  • Locatiegegevens
    Als je gebruik maakt van onze storelocator, is het mogelijk om gebruik te maken van de GPS van je mobile device. Je moet hiervoor eerst toestemming geven als je hiervan gebruik wenst te maken. Na toestemming is het mogelijk om de dichtstbijzijnde winkel(s) in de buurt te vinden. Wij slaan echter nooit locatiegegevens op en hebben geen geen inzicht hierin. Wanneer je gebruik maakt van deze dienst kunnen je locatiegegevens echter wel worden opgeslagen en/of verwerkt worden door de aanbieder van de kaartsoftware (Google Maps) en/of door de besturingssoftware van je apparaat (Apple, Google, Mircrosoft, e.a.). Wij hebben hier verder geen invloed op, lees hiervoor de relevante privacyverklaringen van de desbetreffende aanbieder.
  • Beoordelingen
    Wij verzamelen reviews via het platform van Kiyoh. Als je een review achterlaat via Kiyoh, dan ben je verplicht om je naam, woonplaats en e-mailadres op te geven. Kiyoh deelt deze gegevens met ons, zodat wij de review aan je bestelling kunnen koppelen. Kiyoh publiceert je naam en woonplaats eveneens op de eigen website. In sommige gevallen kan Kiyoh contact met je opnemen om een toelichting op je review te geven. In het geval dat wij je uitnodigen om een review achter te laten delen wij je naam en e-mailadres met Kiyoh. Zij gebruiken deze gegevens enkel met het doel je uit te nodigen om een review achter te laten. Kiyoh heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beschermen. Kiyoh behoudt zich het recht voor om ten behoeve van het leveren van de dienstverlening derden in te schakelen, hiervoor hebben wij aan Kiyoh toestemming gegeven. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van Kiyoh’s dienstverlening waarvoor zij derden inschakelen. Kiyoh bewaart je persoonsgegevens zolang je de review op het platform gepubliceerd houdt. Kiyoh heeft een Functionaris Gegevensbescherming aangesteld, je vindt de contactgegevens van deze functionaris op de website van Kiyoh.

Communicatie

Wanneer je een e-mail of andere berichten naar ons verzendt, is het mogelijk dat we die berichten bewaren zolang dit nodig is naar de aard van de inhoud en nodig is voor een volledige afhandeling daarvan. Soms vragen wij naar persoonlijke gegevens die voor de desbetreffende situatie relevant zijn. Dit maakt het mogelijk om je vragen te verwerken en je verzoeken te beantwoorden. De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van De Voetenvriend Nederland B.V. of die van een vertrouwelijke hostingpartij in Nederland (Zylon).

Nieuwsbrieven

Wij versturen onze e-mail nieuwsbrieven met Mailjet. Mailjet zal je naam en e-mailadres nooit voor eigen doeleinden gebruiken of delen met derde partijen. Onderaan elke geautomatiseerde nieuwsbrief heb je de mogelijkheid om je af te melden. Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven meer van ons. Je persoonsgegevens worden door Mailjet zeer goed beveiligd opgeslagen in goed beveiligde datacenters die zich uitsluitend binnen de Europese Unie bevinden. Gegevens worden opgeslagen met Google Cloud Platform in Londen (UK), Frankfurt (Duitsland), St. Ghislain (België) of met OVH in Roubaix (Frankrijk). Mailjet maakt gebruik van cookies en andere internettechnologieën die inzichtelijk maken of e-mails worden geopend en gelezen.

Cookies

Wanneer je onze website bezoekt worden cookies opgeslagen. Deze cookies zijn onder te verdelen in drie verschillende categorieën:

  • Functionele cookies (standaard ingesteld)
    Wij plaatsen functionele cookies (WooCommerce) om ervoor te zorgen dat je een correct werkende website te zien krijgt. De functionele cookies dragen tevens een steentje bij aan het gebruiksgemak van de website. Als je een account hebt kun je ervoor kiezen om ingelogd te blijven en producten die je in het winkelmandje plaatst worden tijdelijk onthouden.
  • Analytische cookies (mogelijkheid om te weigeren)
    Wij verzamelen gegevens middels Google Analytics voor een maximale duur van 26 maanden, tenzij je de website tussentijds nog eens bezoekt en middels Hotjar voor onderzoek van het websitegebruik om zo een beter inzicht te krijgen in het surfgedrag van onze websitebezoekers. Aan de hand van deze anonieme gegevens kunnen wij onze diensten hierop afstemmen en verbeteringen toepassen. De gegevens die wij hiervoor verzamelen zijn echter nooit persoonlijke gegevens. De door het cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website kan worden overgebracht naar eigen beveiligde servers van De Voetenvriend Nederland B.V. of die van een vertrouwelijke derde partij in Nederland (Zylon). Wij gebruiken deze informatie om bij te houden hoe alle bezoekers de website gebruiken, om rapporten over de website-activiteit op te stellen en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Het Amerikaanse bedrijf Google kan verzamelde informatie in samenhang met andere datasets interpreteren en op die manier je bewegingen op het internet volgen. Google gebruikt deze informatie voor het aanbieden van onder andere gerichte advertenties (AdWords) en overige Google diensten en producten.
    Door het gebruik van Hotjar zijn wij in staat om het gedrag van websitebezoekers te volgen door opnamen van het websitebezoek. Voor de opnamen van deze “filmpjes” wordt enkel het IP-adres opgeslagen, zodat wij kunnen achterhalen uit welk land de bezoeker komt. Formulieren en velden die ingevuld worden zijn in de opnamen nooit zichtbaar en worden weergegeven als sterretjes. Het is dus niet mogelijk om te zien wat er ingevuld wordt. Wij zullen ook nooit persoonlijke gegevens achterhalen middels dit IP-adres, dus de opnamen die worden gemaakt van het websitebezoek zijn volledig anoniem. Het gaat ons puur om knelpunten op de website te kunnen achterhalen en voor het achterhalen van andere verbeterpunten. De data van de analyses worden opgeslagen op de beveiligde servers van Hotjar en worden niet langer bewaard dan op grond van de wettelijke Europese termijnen is toegestaan. Hotjar hanteert een streng wachtwoordbeleid en heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om je persoonsgegevens te beschermen. Hotjar heeft een Functionaris Gegevensbescherming aangesteld, je vindt de contactgegevens van deze functionaris op de website van Hotjar.
  • Tracking cookies (mogelijkheid om te weigeren)
    Als je onze website bezoekt worden er – na je toestemming – tracking cookies geplaatst, zoals de Doubleclick cookie van Google. Deze cookies maken het voor ons mogelijk om relevante advertenties te tonen op basis van je surfgedrag op onze website. Dit stelt ons in staat om je te helpen bij het vinden van het product die het beste bij je past. De data die verzameld wordt is anoniem en wordt niet gedeeld met derden.

Het is te allen tijde mogelijk om cookies te verwijderen via de browser. Hoe dit in zijn werk gaat verschilt per browser.

Social Media

Toni Pons is op verschillende sociale media aanwezig zoals Facebook, Instagram en Pinterest. Als je Toni Pons via onze social media kanalen volgt, of met ons communiceert via een van deze kanalen, dan zijn enkele van je persoonsgegevens – afhankelijk welke je hebt ingesteld – bij ons bekend. Afhankelijk van de aard van het bericht, is het mogelijk dat we enkele van deze gegevens, zoals naam en e-mailadres, tijdelijk bewaren zo lang nodig is voor een volledige afhandeling daarvan. Bij een deelname aan een actie of prijsvraag kunnen aanvullende gegevens worden verzameld, waarover je voor deelname wordt geïnformeerd.

Om de inhoud van onze website makkelijk te kunnen delen met anderen door middel van buttons, maken wij gebruik van cookies van deze social media kanalen. Deze cookies maken het mogelijk je profiel te herkennen. Op het moment dat je inhoud van tonipons.nl deelt, ga je ermee akkoord dat het betreffende social media kanaal hiermee data verzameld. Voor meer informatie over wat zij met deze gegevens doen, verwijzen we je hiervoor graag naar de verklaringen van de betreffende partijen.

Derden

Wij gebruiken je gegevens uitsluitend ten behoeve van onze dienstverlening. Dit wil zeggen dat het doel van de verwerking altijd direct verband houdt met de opdracht die je verstrekt. Als je gegevens met ons deelt en wij gebruiken deze gegevens om – anders dan op jouw verzoek – op een later moment contact met je op te nemen, vragen wij hiervoor expliciet je toestemming. Je gegevens worden niet met derden gedeeld, anders dan om aan boekhoudkundige en overige administratieve verplichtingen te voldoen. Deze derden zijn allemaal tot geheimhouding gehouden op grond van de overeenkomst tussen hen en ons of een eed of wettelijke verplichting.

Medewerking aan fiscaal en strafrechtelijk onderzoek

In voorkomende gevallen kan De Voetenvriend Nederland B.V. op grond van een wettelijke verplichting worden gehouden tot het delen van je gegevens in verband met fiscaal of strafrechtelijk onderzoek van overheidswege. In een dergelijk geval zijn wij gedwongen, na verificatie van de instantie, je gegevens te delen, maar wij zullen ons binnen de mogelijkheden die de wet ons biedt daartegen verzetten.

Wat wij absoluut niet doen met je gegevens

Wij gebruiken je gegevens nooit om te verkopen aan anderen. Het zijn jouw persoonsgegevens en hier dienen wij zorgvuldig mee om te gaan. Dit doen wij dus ook!

We verzamelen of gebruiken geen informatie voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in dit privacybeleid, tenzij we van tevoren je toestemming hiervoor hebben verkregen.

Je rechten

Op grond van de geldende Nederlandse en Europese wetgeving heb je als betrokkene bepaalde rechten met betrekking tot de persoonsgegevens die door of namens ons worden verwerkt.

In beginsel sturen wij om misbruik te voorkomen afschriften en kopieën van je gegevens enkel naar je bij ons reeds bekende e-mailadres. In het geval dat je de gegevens op een ander e-mailadres of bijvoorbeeld per post wenst te ontvangen, zullen wij je vragen zich te legitimeren. Wij houden een administratie bij van afgehandelde verzoeken.

Recht op inzage, rectificatie of wissen van persoonsgegevens

Wil je weten welke persoonsgegevens wij precies van je hebben? Vraag dan gerust een overzicht bij ons op. Je kunt ons ook vragen deze persoonsgegevens aan te passen of te wissen. Stuur je verzoek naar onze klantenservice, dan maken wij het voor je in orde. Onderaan deze pagina vind je al onze contactgegevens.

Je ontvangt binnen 30 dagen een reactie op je verzoek. In geval van het recht op inzage versturen wij je een kopie van alle gegevens samen met een overzicht van de verwerkers die deze gegevens onder zich hebben. Wij zullen ook altijd laten weten als we gegevens op je verzoek hebben aangepast dan wel hebben gewist.

Recht van bezwaar of overige rechten

Je hebt in voorkomende gevallen het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens door of in opdracht van De Voetenvriend Nederland B.V. Als je bezwaar maakt zullen wij onmiddellijk de gegevensverwerking staken in afwachting van de afhandeling van je bezwaar. Is je bezwaar gegrond dan zullen wij afschriften en/of kopieën van gegevens die wij (laten) verwerken aan je ter beschikking stellen en daarna de verwerking blijvend staken.

Je hebt bovendien het recht om niet aan geautomatiseerde individuele besluitvorming of profilering te worden onderworpen. Wij verwerken je gegevens niet op zodanige wijze dat dit recht van toepassing is. Ben je van mening dat dit wel zo is, neem dan contact op met ons op. Onze contactgegevens staan hieronder.

Veranderingen

Dit privacybeleid is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op deze site. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van deze site, kunnen leiden tot wijzigingen in dit privacybeleid. Het is daarom raadzaam om regelmatig ons privacybeleid te raadplegen. Bovenaan de pagina vind je de datum waarop dit privacybeleid voor het laatst is aangepast.

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij graag verder als je klachten hebt over de verwerking van je persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Vragen en feedback

We controleren regelmatig of we aan dit privacybeleid voldoen. Als je vragen hebt over dit privacybeleid, kun je contact met ons opnemen:

De Voetenvriend Nederland B.V.
Hanzepoort 26
7575 DA Oldenzaal
053 – 537 4444
info@tonipons.nl